Workshop - Deprese není depka

Workshop - Deprese není depka

Přijďte se dozvědět více o depresi!

Kdy: 14.11.2024

V kolik: 17:00 – 20:00 hod.

Kde: Školící centrum Brno, Husova 13, 2. patro

Cena: 1.000 Kč

Kapacita: 20 lidí

 

Jak s ní žít, o čem vlastně je, jak být oporou někomu, kdo depresí trpí.

V našem workshopu  uslyšíte jak odborné informace užitečné pro život, tak  příběhy z praxe a praktická cvičení zaměřená na tělo. Dáme také dostatečný prostor vašim dotazům, zkušenostem a připomínkám.

Našim hlavním cílem je především abyste si odnesli to, co vás samotné nejvíce zajímá.

Obsah workshopu:

  • Jaké jsou druhy deprese
  • Možnosti léčby – od léků po elektrokonvulzivní terapii (ECT)
  • Jak mluvit s depresivním člověkem
  • Je deprese nakažlivá?
  • Sebevražedné myšlenky jako součást deprese a práce s nimi
  • Práce s depresí v terapii – příklady z praxe
  • Práce s tělem v depresi

Workshopem vás provedou Mgr. Veronika Florianová a MUDr. Alina Kulakovská.

MUDr. Alina Kulakovská – působí od roku 2019 jako lékařka na psychiatrii. Od stejného roku se věnuje destigmatizaci a osvětě psychiatrie a psychického zdraví na sociálních sítích jako Nadšená psychiatrička. Je také frekventantkou integrativního psychoterapeutického výcviku. Pro veřejnost pořádá širokou škálu workshopů o duševním zdraví ať už ve spolupráci s dalšími organizacemi (Fitness institut, Spirála, Flow Rehab care ,ad.) či sama. Klade důraz na bezpečný prostor pro vaše dotazy, abyste si z workshopu odnesli co nejvíce pro vás užitečných informací!

Mgr. Veronika Floriánová – vystudovala  jednooborovou psychologii na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Je absolventkou sedmiletého systematického výcviku v Gestalt psychoterapii. Dlouhodobě se věnuje lidem a jejich životním příběhům. Více než deset let pracuje jako psycholožka a psychoterapeutka v soukromé praxi ve volném uskupení Terapeuti Brno. Založila také projekt SheTalks – psychoterapeutické skupiny pro ženy. Jejím cílem je vytvořit bezpečné prostředí a umožnit klientům, aby mohli být sami sebou jak v terapii, tak v životě.